miercuri, 27 ianuarie 2010

Decizii 2010

"Stimati colegi,
Anul acesta salariile exprimate in euro se vor raporta la un curs fix de 4lei/euro. Daca euro va continua sa scada sub aceasta valoare, se va stabili un alt curs de referinta.
[Se vor informa si colaboratorii, acolo unde este cazut despre aceasta decizie].
Deasemenea, nu se vor mai acorda in acest an beneficii sub forma bonurilor de masa.
Pentru ca beneficiile sa revina, va trebui ca toti angajatii companiei sa contribuie in mod eficient la dezvoltarea sa. Cu totii suntem responsabili de bunastarea companiei si in egala masura contribuim la resursele ei. Deoarece influenta unor posturi este mai greu de cuantificat s-a creat falsa impresie ca doar cativa oameni sunt responsabili cu veniturile, iar salariile si beneficiile apar oricum. Realitatea este ca toti, fara exceptie avem propria contributie la evolutia companiei. In vremurile mai bune, lipsa de performanta pe anumite posturi nu s-a simtit atat de mult, dar acum problemele care nu au fost rezolvate in timp incep sa se vada.
In situatia in care veti considera ca deciziile de mai sus, va influenteaza in mod negativ, nu doresc sa priviti ramanerea in aceasta echipa ca pe un sacrificiu personal, deoarece nu este cazul. Doresc sa muncim cu totii mai eficient, mai energic si optimist."

Nu au trecut 30 de minute de la primirea acestui e-mail.
Ca urmare daca tot de ceva timp discutam si spunem "vrei sa iti dau scris ca" m-am gandit sa le dau scris colegelor si prietenelor mele
Inaki si Oompa Loompa
" Dragele mele,
Va dau scris, cu craionu' :), azi 27.01.2010, ca in cel putin 2 saptamani (preconizez saptamana 15-19 februarie) salariile noastre in mana vor suferi modificari. Vom primi mail de la sefa noastra ca situatia economca e "incrizata".
P.S.: Mai pot preconiza, insa nu stiu daca acum si in scris, ca in martie saptamana 22-26, ne va anunta sa mergem acasica.
P.S.S :)) : salariile (cele care vor mai fi) oricum nu le vom primi, ca si pana acum, la timp !!!
Dau cu subsemnatul
Aditza"

Cam asa decurge o zi la munca. Poti rade, poti plange, ideea e ca astfel de lucruri nu pot face decat sa te intareasca si sa iei decizii sub un dus cu apa rece.
Bine ca am primit si o veste buna: sorela mea s-a angajat, pentru ea in facultate fiind, este minunat :))!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu